Monday, 25 May 2020

Selamat Hari Raya PKPB

Syukur atas nikmat Tuhan, kita dapat beraya pada Aidilfitri ini dengan penuh keserdahaan namun tetap menggembirakan.

Walaupun di Malaysia kita tidak boleh merentas sempadan negeri, tapi pada yang masih boleh keluar, kita pergi ke tampat yang masih kita boleh pergi. Kalau ahli keluarga kita dalam negeri yang sama Alhamdulillah, jika tidak ramai yang ke tempat-tempat menarik untuk berlibur sebentar sambil bergambar.

Dari pihak iReka Soft, kami ingin mengucapkan Salam Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin.

-------

Sehari sebelum Aidilfitri, Orderla.my ada menyediakan satu feature baru iaitu 'Orderla Check-in'.

Fungsi ini khas untuk pemilik kedai fikizal untuk track record siapa yang datang ke kawasan mereka. Sebenarnya implementasi ini tidak begitu praktikal untuk kebanyakan tempat jika menggunakan pen dan kertas. Ia nampak kuno dan juga proses nya agak slow. Jadi dengan guna Orderla Check-in ini, ia dapat memberikan pengalaman yang lebih baik untuk pelanggan.

Betul Orderla ni berkembang dan evolve disebabkan PKP ini. Bermula sahaja PKP, nampak demand untuk peniaga terus jump ke platform online. Ya, boleh sahaja guna Whatsapp normal, tapi guna Orderla ni lebih tersusun dan bersistem. Jadi dengan kos permulaan yang free, seharusnya ramai peniaga enak sahaja membuat online store mereka.

Tidak pasti ianya terlalu mudah atau tidak. Tapi orderla.my berusaha sedaya upaya untuk memberikan pengalaman pengguna yang bagus, yang mudah di fahami, mudah untuk upload gambar, listing items dan seterusnya menjual kepada customer.

------

Building Up the Expertise

Dengan deliver sistem yang hebat kepada pengguna Malaysia, pelbagai improvement dibuat dan juga di sediakan premium service sebagai feature tambahan yang boleh membantu bisnes anda lebih dioptimisasikan.

Ada tahap yang mana kita OK untuk membuatkan ia percuma, kerana kita mahu pengguna mencuba rasa adakah ia solusi yang cocok untuk mereka. Dan mereka juga boleh gembira kerana boleh juga berbisnes dengan zero kos untuk guna dan dapat order dengan Orderla.my ini.

Namun di sebaliknya Ordrela.my ada sahaja kosnya. Kos server, kos untuk buat coding dengan hasil yang terbaik, opportunity cost, dan sebagainya. Lagi-lagi bila ada customer yang request pelbagai benda. Boleh aja kita penuhi kalau ia tidak sukar. Kalau sukar... kita cuba. Kalau terlalu sukar, tapi penting untuk kamu buat wang yang bagus, kenapa kamu tidak mahu bayar juga kepada kami kan.

Benda percuma ini juga, perkara biasa dalam dunia IT. Email, facebook, google dan macam-macam lagi free. Ia ada model bisnes lain untuk terus sustain dan juga menjana keuntungan.

Kita rasa Orderla ini juga tempat untuk berexperimentasi juga berlatih untuk membina sistem yang hebat.

Kita guna Stripe untuk mengambil subscription. Ia akan dibayar secara bulanan.

Yang bagusnaya Stripe ini, integrasi code nya sangat detail dan boleh kata transparent. Dengan well-written documentation. Ia memang boleh jadi integrasi untuk payment yang baik.

Hampir banyak benda boleh di automasi kan. Bila user start melanggan Plus plan, orderla akan update sistem untuk memenuhi fungsi plan Plus.

User juga berhak untuk 'cancel' plan bila-bila masa jika berasa begitu. Jadi stripe akan cancel-kan plan anda.

Cuma setelah sebulan berlalu, pastinya subscription cas akan cas automatik kepada credit/debit card tersebut. Ia mudah jika pelanggan cancel sahaja. Tetapi ada kes 'due paid', iaitu kes di mana, pembayaran tidak dapat go through.

Dari pihak kita, pembayaran tersebut failed. Kita tak dapat bayaran. Sebetulnya kita pun tidak begitu mengerti kenapa sebenarnya. Ada beberapa faktor yang dijelaskan dalam website Stripe seperti tamat tempoh, kredit tidak cukup dan sebagainya. Jadi untuk berlaku adil jika keadaan ini berlaku kita akan jadikan akaun tersebut balik kepada basic.

Ya, perkara ini masih dalam kajian lagi. Perlu buat interview bertanyakan hal yang sebenar.

Ok baik, itu sahaja perkongsian saya. Jumpa di lain post.

Salam
















Thursday, 7 May 2020

May 2020

Welcome May 2020, it's 5th month of 2020.

Kita ada some achivement dah dicapai pada bulan ini.

1. Orderla.my sudah capai 1000 registered user pada platform tersebut.

Ini adalah milestone yang bermakna bagi kami. Kerana ia menunjukan ramai yang dah guna dan cuba sistem ini.

Ramai yang register setelah pergi ke halaman order oleh orang lain.

2. Orderla Affiliate Program

Sepanjang tempoh pelepasan versi Basic dan Plus. Kita memang dapat juga pelanggan Plus. Ia membuktikan memang ada orng memerlukan extra functions untuk meningkatkan eficiency bisnes mereka.

Plus feature bukan sebarang feature, feature yang memang ada value seperti payment gateways, multi-Whatsapp number dan lain-lain.

Setelah kita dapat result sedemikian kita juga percaya benda ini boleh dijual dan orang lain yang promote hopefully mudah untuk close seterusnya melayakan diri untuk dapat commission, jika users affiliate kita tu upgrade ke plus. Jika basic juga tiada komisyen ya.

To be honest lah, mudah untuk close sale jika anda sendiri sudah pakai Plus plan. Kalau pakai basic juga kita pun tak tahu selok-belok Plus feature tersebut. Jadi susah sikit nak convertkan mereka.

So far walaupun ada yang upgrade, tp still masih ramai (sangat) yang happy dengan basic sahaja. It's okay to be on basic, we are also happy for them. But in term of sustainability memang perlu pakej upgrade untuk cover cost orang yang guna free ini.

Begitu juga untuk bayar komisyen ahli affiliate. Ia adalah dari orang yang upgrade ke plus juga.

Ok baik, walaupun produk ia sudah boleh dipasarkan, namu ia bukan lah sebab untuk kita tidak terus meneruskan penambahbaikan sistem dari masa ke semasa.


Sunday, 26 April 2020

Orderla's Slow & Steady Update

Salam,

Alhamdulillah, setelah lebih sebulan Orderla.my dah dipasarkan di merata-rata tempat (di media sosial). Ia sudah dapat berkembanng dengan sendirinya. Yang menariknya beberapa restoran di Tamarind Square menggunakan nya dan meletakan link orderla di profile mereka. Terharu sungguh.

Terima kasih atas sokongan kalian.

Yang best nya adalah feature-feature yang kita bina khas untuk pengguna selepas mendapat feedback. Bukan semua kita akan buat, tapi percayalah apa yang kita buat dapat membantu mengsistemkan operasi pengorderan.

Drag-drop untuk re-ordering product feature was a long due. Saya dah start develop sejak februari tapi hanya dapat di siapkan hari ini. Ia perlu masa untuk belajar concept react's library beautiful-dnd dan cuba mengimplemtasikan nya.

Pada awalnya kita perlu tahu bagaimana hendak setup DragDropContext, Droppable dan Draggable.

Kemudian setelah berjaya drop, kita perlu update arrays kemudian update kepada database.

Saya rasa React ni kalau dibuat dengan betul ia agak robust, dan predictable. Mudah untuk kita develop.

Namun pada awalnya library tersebut agak complicated, tidak menjadi sahaja. Tapi saya terus mencuba sampai berjaya.

Ok, selain dari itu, beberapa features ringkas tapi penting juga dilaksanakan khusus untuk pengguna yang meminta bagaimana hendak memudahkan urusan mereka melalui sistem ini.

OK, itu sahaja dari saya. Saya harap sistem ini terus berkembang, dan dapat menjadi bisnes yang sustainable untuk masa akan datang. Terima kasih.


Friday, 24 April 2020

Orderla.my & Salam Ramadhan

Salam, 

Setelah bertungkus lumus untuk menyiapkan Orderla.my dari versi boleh pakai sendiri kepada digunakan lebih 600+ pengguna dan belasan pengguna premium adalah satu pencapaian yang cukup mengujakan.

Ia bermula dari persoalan rakan menanyakan adakah ada satu platform untuk mengambil order ke Whatsapp? Ya jawapannya sudah ada, tapi tidak ready lagi.

Rakan tersebut sebenarnya hendak buat kaji selidik atau market research terhadap produk yang ingin mereka lancarkan. Jadi sebenarnya tool ini ada demandnya dan even boleh di-cas lagi.

Jadi dengan rasa yang berkobar-kobar, boleh juga kita memeriahkan lagi segment pengorderan di Malaysia ini kan.

Dalam tempoh 1-2 hari, Orderla.my di upgrade user experiencenya agar pembuatan form tidak janggal.

Kemudian wujud pelbagai permintaan seperti menambah-baik ordering system, memaparkan gambar pada item, payment gateway dan lain-lain. 

Hal ini membuatkan saya meluangkan beberapa masa untuk upgrade lagi sistem tersebut. Pada mulanya agar lebih ramai merasai pengalaman membuat form dengan lebih baik lagi.

Ya, saya berikan tool buat form ke Whatsapp ini secara percuma sahaja. Boleh buat duit dah.

Cuma, apakah model bisnes yang sesuai agar projek ini boleh terus sustain.

Perlukan premium features dan premium plan.

Hal ini membolehkan pengguna yang berkemampuan dan menggunakan untuk lebih mengoptimasikan sistem orderla.my ini. 

Plan premium orderla.my ini khusus untuk pengguna yang lebih advance, yang ada sales team, yang tahu guna payment gateway dan istimewanya boleh ditukar-tukar color theme.

Selain itu ada feature rahsia iaitu Telegram Bot. Ia masih belum lagi digunakan oleh pengguna premium ini lagi. 

Baiklah sekarang mengikut statistik kita ada 600+ seller berdaftar, 600+ forms jualan juga dan lebih 5700+ orders telah dibuat oleh pembeli.

Ia bukanlah satu benda yang datang dengan sendirinya, ada peristiwa-peristiwa yang menggerakkan saya untuk berkerja untuk menyiapkan project ke tahap Plus ini sebelum Ramadhan.

Sebagai hasilnya, ada sahaja yang melanggan plan plus setiap hari sejak pelancarannya. Syukur. Semoga projek orderla.my ini boleh sustain dan berkembang lebih pesat lagi agar membantu usahawan menjana sales yang tinggi di masa hadapan.

*** Akhir kalam selamat menyambut bulan Ramadhan kepada pembaca blog ini.

Sunday, 12 April 2020

PKP di Malaysia & Orderla

Perintah Kawalan Pegerakan atau PKP adalah langkah kerajaan untuk membendung penularan wabak Covid-19 di Malaysia. Hal ini kerana kadar jangkitan penyakit dari virus tersebut berada pada kadar yang membimbangkan. Ia langkah penting untuk memastikan keperluan perubatan boleh menampung manusia yang menghidapi penyakit itu.

PKP juga memberi impak besar kepada ekonomi negara. Oleh yang demikian kerajaan juga memberikan inisiatif dan bantuan kepada sektor-sektor dan golongan yang berkeperluan.

Senang cerita banyak perkara lain juga terkesan akibat 'dominoes effects' ini.

Untuk retails dan penjaja di luar sana, memang tak boleh buka kedai. Kalau kedai makan tak pe lagi, tapi kena buat take away or delivery.

Jadi saya ada develop Orderla.my. Sistem Orderla.my ni, ia dapat memudahkan proses untuk customer pesan barangan kepada peniaga melaui Whatsapp.

Ia sudah dapat membantu ratusan peniaga untuk meng'online'kan bisnes mereka dengan mudah, dan dapat mengambil order ke Whatsapp mereka.

Wednesday, 18 March 2020

Impak Covid-19 : Dari Event Langsung ke Online

Baru-baru ini, negara kita dikejutkan dengan peningkatan mendadak penghidap Covid-19 ini. Untuk membendung gejala ini, kerajaan melaksanaankan menghadkan pegerakan selama 14 hari. Dari 18 - 31 March 2020.

Dalam tempoh tersebut, semua tempat kerja harus ditutup kecuali bahagian yang kritikal.

Kedai barang keperluan harian dan makanan ( untuk take away sahaja) sahaja dibenarkan beroperasi.

Tetapi sebelum arahan penghadkan pegerakan ini, kita juga mendengar event-event high-profile terpaksa ditukarkan ke bentuk digital.

Ini termasuklah, program anjuran Richworks, Zero to Million, yang ditukar pada saat akhir kepada format online.

Event Apple WWDC juga ditukarkan kepada format online.

Universiti dan sekolah juga menggunakan format online sebagai ganti sekolah secara fizikal.

https://www.wcvb.com/article/massachusetts-universities-moving-to-remote-learning-over-coronavirus-concerns/31333872#

Hal ini menjadi peluang sistem pendidikan online untuk lebih membangun. Tetapi content ia tetap penting, adakah ia dapat menyampaikan informasi seefektif seperti pengajaran dunia nyata. Sama-sama kita berusaha.

Wednesday, 4 March 2020

Covid-19 dan ICT

Dewasa ini penularan wabak penyakit Coronavirus atau Covid-19 ini sudah dalam keadaan yang sangat membimbangkan. Lebih-lebih lagi negara-negara yang mempunyai pesakit Covid-19 yang tinggi seperti China, Korea Selatan, Itali, Jepun, Perancis, Jerman, Spain, Amerika Syarikat, Singapura dan Hongkong.

Negara kita Malaysia dikira bertuah kerana pesakit yang dijangkiti tidak seramai negara-negara tadi, dan juga kes-kes tersebut kebanyakannya sudah dapat dipulihkan. Alhamdulillah.

Kementerian Kesihatan kita juga melarang untuk ke negara-negara yang berisiko tinggi tersebut. Negara-negara tersebut digambarkan dalam keadaan panik. Topeng mulut dan tisu banyak kehabisan stok. Jika sesiapa yang baru pulang dari negara-negara yang berisiko, pihak majikan menyuruh agar pekerja mereka dikuarantin dahulu sebelum datang bekerja di pejabat.

Banyak lagi info-info tentang Covid-19 Coronavirus di laman sesawang CoronaTracker.com, dan laman tersebut hanya memaparkan berita yang telah disahkan oleh ahli profesional mereka.

Kisah-kisah kuarantin orang ramai, yang bermula di kota Wuhan, dilaporkan virus tersebut dari market penjualan makanan eksotik. Kalau tidak silap, haiwan kelawar. Saya fikir ia sememangnya bala dari Tuhan, kepada segenap manusia, asbab oleh segelintir manusia yang suka makan makanan yang dilarang oleh Tuhan. Ya Allah ampunkan lah dosa-dosa kami.

Bandar yang gilang-gemilang diwartakan sebagai kawasan larangan. Penduduk-penduduk disuruh agar berada di rumah masing-masing. Jadi akan berlaku impak ekonomi yang tidak baik dan penggunaan teknologi ICT yang meningkat.

Ekonomi

Banyak sektor ekonomi terjejas disebabkan oleh virus ini.

Bermula dari perlancongan, kurangnya orang mahu pergi ke tempat luar. Hotel-hotel kurang tempahan. Lalu keuntungan merudum, cash-flow berkurang, dan pekerja-pekerja tidak dapat dibayar gaji. Pekerja mungkin kehilangan pekerjaan.

Sektor pembuatan juga begitu, disebabkan pekerja tidak dapat hadir disebabkan dikuarantin, operasi pembuatan tidak dapat berjalan. Ia mengakibatkan kesan domino kepada pembuatan yang lain yang memerlukan sumber bahan lain. Akhirnya produk akhir kepada konsumer tidak dapat juga dihasilkan.

Sektor perdagangan dan events banyak dibatalkan. Ini adalah sebab kerisauan oleh semua, kerana kita tidak tahu siapa yang dijangkiti virus turut serta dalam events.

ICT

Dalam hal yang lain, industri ICT juga tidak kurang terjejas apabila beberapa events berkaitan dengan ICT terpaksa dibatalkan.

Namun, kepenggunaan ICT dalam kehidupan kita dapat membantu lebih-lebih lagi dalam tempoh kita berdepan dengan isu Coronavirus ini.

Selain dapat berhibur melalui ICT, ia memberikan rakyat cara untuk berkomunikasi dengan lebih mudah dengan adanya smartphone dan mobile apps. Video call yang boleh digunakan menjadikan perhubungan lebih erat walaupun tidak berjumpa sebenar. Ia dapat mengelakan isu jangkitan kerana virus tidak merebak melalui alatan ICT.

Ya, tidak syak lagi, dengan menggunakan ICT dapat mengelakan jangkitan virus walaupun untuk kekal berhubung antara manusia dengan manusia.

Pesakit boleh video call doktor untuk mendapatkan khidmat nasihat.

Pekerja dapat melakukan kerja dari rumah, tanpa bertemu langsung dengan rakan sekerja dan majikan dengan menggunakan teknologi chatting Telegram, Slack dan sebagainya dalam komputer mahupun telefon pintar.

Ringkasan

Akhir kalam, wabak ini adalah kes antarabangsa, walaupun tidak terkena banyak di negara kita, kita masih harus berhati-hati, ambil langkah berjaga-jaga dalam pembasmian virus. Banyakan berdoa dan berusaha agar kita dilindungi oleh Yang Maha Pencipta. Semoga titik tolak usaha kita semua dan pihak berwajib dapat meredakan wabak ini dalam anggaran tahun ini.