Tuesday, 5 February 2019

10 Tips Bina Website

Nak buat website ni sekarang ni dah tak susah dah. Boleh Google dan YouTube sahaja macam mana nak setup semuanya. Cuma sy nk share beberapa tips sahaja lah untuk up kan website anda tu.

1. Daftar Hosting & Domain. Make sure boleh dapat SSL supaya url and ada HTTPS. 

2. Guna Wordpress untuk setup website anda.

3. Install Elementor untuk memudahkan layout website anda.

4. Install plugin di mana orang boleh contact anda though Whatsapp, Messenger dan sebagainya.

5. Bagi tempat untuk visitor tinggalkan nama, email dan no telefon.

6. Keep update your content.

7. Link dengan social media anda.

8. Jangan biarkan text anda guna text template. Jangan tinggalkan element yang nampak sangat pakai template. 

9. Buat website cantik-cantik

10. Nak lagi best, bina website anda custom design, baru cun melecun, buat competitor anda kalut. 


Ok ini dulu tips nak bina website, next time nak tulis pasal tips bina website ecommerce pula. 

Thanks

No comments:

Post a comment